Зеленський оцінив ризики повного припинення переговорів з росією

Читать на русском
Делегація росіян намагається перетворити переговори про мир в політичний театр одного актора, тому що самі вони нічого вирішити та обміркувати не в змозі - все вирішує тільки одна людина, путін
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Ризики повного припинення переговорів з росією зараз вкрай високі, оскільки російські окупанти масово здійснюють на території України масштабні військові злочини, а багато питань можуть вирішити тільки лідери держав на очній зустрічі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю польським ЗМІ 28 квітня.

«Ризики того, що повністю припиняться будь-які розмови, дуже високі. Саме через ті наслідки, які росія залишає після себе, де б вони не були, а вони приблизно однакові. Таке відчуття, що у них методичка по вбивству, і вони всі однаково діють на тих чи інших територіях, які ми деокупуємо і бачимо» - сказав він.

Джонсон про переговори з путіним: Це як переговори з крокодилом, у якого в пащі твоя ногаПрем'єр Великої Британії Борис Джонсон не розуміє, як Україна може вести переговори з путіним. Він порівняв це з переговорами з крокодилом, у якого у пащі твоя нога.

Зеленський зазначив, що процес переговорів з росією зараз істотно сповільнився, оскільки делегація росіян намагається перетворити переговори про мир в політичний театр одного актора, тому що самі вони нічого вирішити та обдумати не в змозі - все вирішує тільки одна людина, путін. Тому для повного вирішення дійсно важливих питань потрібні тільки прямі переговори президентів України та росії.

«Коли вони що-небудь підтверджують, наприклад, обмін – я в це не вірю. Вони підтверджують якийсь цивільний обмін, а потім щось зірвалося. Один раз, інший, третій. Це говорить про те, що відповідальність у них несе одна людина. І тому тільки прямі переговори та прямі домовленості про щось будуть виконуватися. Ось це моя віра та остаточне розуміння всього цього процесу» - підсумував президент.

Нагадаємо, раніше в ОПУ розповіли, що переговорний процес між Україною і рф сповільнився з двох основних причин. Одна з них – це бажання російського президента активізувати бойові дії на Донбасі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав умови, за яких Україна покине всі переговорні процеси з рф.

При цьому деякі експерти вважають, що путін втратив інтерес до мирного договору з Україною і хоче захопити «якомога більше території».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: