У поліції та ОПУ не підтвердили слова Зеленського про 900 тіл у братській могилі на Київщині

Читать на русском
У Київській області дійсно знайшли нове масове поховання, але 900 осіб - це загальна цифра загиблих, виявлених у цій місцевості
Ілюстративне фотоFacebook

У поліції Київської області не підтвердили, що мають інформацію про нових військових злочини росії - могилу з 900 загиблими українцями на території регіону, про яку 29 квітня заявив президент Володимир Зеленський.

Про це в коментарі Суспільному повідомила речник Нацполіції в Київській області Ірина Прянишникова.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

За її словами, швидше за все, президент Зеленський обмовився або мав на увазі загальну статистику за загиблими.

Водночас прессекретар офісу президента Сергій Нікіфоров в коментарі Українській правді підтвердив, що 29 квітня дійсно було виявлено ще одне масове поховання на Київщині. Але там не 900 тіл, а набагато менше; президент, говорячи про 900 загиблих, мав на увазі, що це загальна цифра загиблих, виявлених в цій місцевості.

Нагадаємо, 29 квітня Зеленський в інтерв'ю польським ЗМІ заявив, що на тій території Київської області, якій у березні не пощастило побувати під російською окупацією, правоохоронні органи виявили чергове свідчення військових злочинів росії - масове поховання, в якому може перебувати до 900 тіл убитих українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: