Якщо в Херсоні окупанти проведуть «референдум», Україна вийде з переговорів – ЗМІ

Читать на русском
Поки невідомо, як відреагувала на ультиматум країна-агресор, але минулий український ультиматум викликав у глави мзс рф справжню істерику
Ілюстративне фотоFacebook

Україна негайно перерве переговори з росією, якщо російські окупанти спробують провести в Херсоні запланований ними псевдореферендум про створення так званої «народної республіки».

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на високопоставленого українського чиновника, який побажав зберегти анонімність.

«Україна висунула російським переговірникам ультиматум, що проведення російськими окупантами так званого «референдуму» в Херсонській області поставить крапку в переговорах» - сказано в повідомленні видання.

При цьому поки невідома реакція російської сторони на цей український ультиматум. Але видання зазначає, що попередній ультиматум України щодо захисників Маріуполя викликав у глави мзс росії сергія лаврова істерику та крики, що росія-де не потерпить ніяких ультиматумів. З усім тим, штурм «Азовсталі» путін усе ж таки скасував.

Нагадаємо, раніше омбусдмен Людмила Денисова заявляла, що російські окупанти мають намір провести так званий «референдум» про створення «Херсонської народної республіки» в період з 1 по 10 травня на території Херсона.

Пізніше з'явилися повідомлення, що через важку ситуацію на фронті та поразки окупанти спішно перенесли дату фейкового референдуму, призначивши його на 27 квітня.

Міністерство закордонних справ України відреагувало на підготовку російськими окупантами так званих «референдумів» на частково окупованих територіях півдня країни, зазначивши, що ці дії росії ніколи та ніким у світі не будуть визнані.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: