Арахамія і Подоляк готові приїхати в Маріуполь для переговорів з рф – «Азов»

Читать на русском
Про таку готовність Подоляка та Арахамії заявило вище політичне керівництво країни у телефонній розмові з захисниками Маріуполя.
LIGA.net

Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав «Калина» Паламар розповів, що у Маріуполь готові відправитися представники переговорної групи України (радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк та нардеп Давид Арахамія) для зустрічі з російською стороною щодо евакуації. Відповідні наміри підтвердили в Офісі президента.

Про це йдеться у повідоммленні полку «Азов» у Telegram.

Як розповів у своєму відеозверненні «Калина», про таку готовність Подоляка та Арахамії заявило вище політичне керівництво країни у телефонній розмові з захисниками Маріуполя.

«Ми спілкувалися сьогодні з вищим політичним керівництвом. Це саме Давид Арахамія та Михайло Подоляк, які заявляють, що готові приїхати на переговори до Маріуполя з Мединським і Слуцьким щодо евакуації військового гарнізону, який тут залишився. Ми готові евакуютися за підтримки третьої сторони з міста Маріуполь зі своєю стрілецькою зброєю для того, щоб врятувати особовий склад, щоб евакуювати поранених та забрати тіла загиблих і поховати їх з почестями на території непідконтрольній РФ. Ми закликаємо весь цивілізований світ долучитися до гарантій безпеки. Я наголошую, що вимоги РФ щодо здачі зброї та здачі в полон наших захисників ми не підтримуємо», - зазначив заступник командира полку.

На своїй сторінці у Twitter Подоляк підтвердив, що Україна готова провести спеціальний раунд переговорів з РФ у заблокованому Маріуполі.

«Так. Без жодних умов... Один на один. Два на два. Щоб забрати наших хлопців, азовців, військових, цивільних, дітей, живих і поранених. Усіх. Бо вони свої. Бо вони в моєму серці. Назавжди. Без варіантів», - заявив Подоляк.

Представник української делегації Арахамія також підтвердив, що українська сторона з перших днів пропонувала провести відповідні переговори у Маріуполі, але країна-агресор досі не відповіла.

Згідно зі словами українського бійця, у Маріуполі помітили ворожу техніку із маркуванням «V». Окупанти з таким маркуванням вчиняли звіртва проти цивільного населення у Київській області.

Військовий додав, що окупанти перекинули свіжі сили в Маріуполь: «У них техніка, танки, літаки, працює корабельна артилерія».

Паламар припускає, що таким чином рф хоче ліквідувати російських катів із Київщини.

Нагадаємо, що російські окупанти вже четверту добу поспіль бомбардують «Азовсталь» у Маріуполі, де перебувають українські військові та цивільні мешканці. Окупанти не дозволяють мирним жителям Маріуполя покинути територію «Азовсталі».

Вранці 20 квітня стало відомо, що Україна та росія домовилися про гуманітарний коридор для евакуації з «Азовсталі». Міський голова повідомив, що з міста є можливість вивезти близько 6 тисяч людей.

Проте увечері повідомили, що гуманітарний коридор з Маріуполя сьогодні не спрацював так, як планувалося. Окупанти зірвали евакуацію з міста.

Раніше Арестович пояснив, що слід зробити для деблокади Маріуполя.

Також нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна готова до будь-якого формату обміну наших людей у Маріуполі на росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: