В ОПУ пояснили, чому переговори з росією зараз на паузі

Читать на русском
Переговорний процес між Україною та рф сповільнився з двох основних причин. Одна з них – це бажання путіна продовжувати війну.
фото REUTERS

Переговорний процес між Україною та рф сповільнився з двох основних причин. Одна з них – бажання російського президента активізувати бойові дії на Донбасі.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю для Радіо Свобода, оприлюдненому в п'ятницю, 29 квітня.

Арахамія і Подоляк готові приїхати в Маріуполь для переговорів з рф – «Азов»Про таку готовність Подоляка та Арахамії заявило вище політичне керівництво країни у телефонній розмові з захисниками Маріуполя.

«Певною мірою можна говорити, що переговорний процес йде повільніше. Тому що після Стамбульського комюніке ми отримали абсолютно вичерпні матеріали про прямі військові злочини рф в Київській області: у низці наших міст та селищ. Це – перше, що суттєво вплинуло на емоційне тло», – сказав він.

Ще одна причина - це бажання росії зосередити сили на битві за Донбас.

«Друга складова – у російської федерації (хоч би що не говорив) ще достатньо ресурсів, щоби проводити активні бойові дії на сході країни. І вони хочуть здобути певні тактичні перемоги для того, щоб показати, що воювати вони вміють, щоб їх боялися продовжувати», – пояснив Подоляк.

На його думку, зустріч делегацій у найближчій перспективі є малоймовірною.

«Поки що я не бачу підстав для очної зустрічі», – додав Подоляк.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав умови, за яких Україна залишить усі переговорні процеси з росією.

При цьому деякі експерти вважають, що путін втратив інтерес до мирного договору з Україною та хоче захопити «якнайбільше території».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: