Переговори України та рф: Зеленський назвав два документи, які можуть бути підписані

Читать на русском
Результатом мирних переговорів може стати договір, який складатиметься із двох документів.
Ілюстративне фотоджерело: BBC

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за підсумками переговорів України і країни-агресора через війну можуть бути підписані два документи.

Про це український лідер заявив під час зустрічі з журналістами.

Як зазначив президент, у результаті мирних переговорів можуть з'явитися два документи: один за гарантіями безпеки для України, другий - безпосередньо угода між Україною і росією.

«РФ хотіла б бачити один договір, куди б ВСЕ увійшло, але не всі країни готові сидіти з росіянами за одним столом після Бучі, Бородянки», - заявив президент.

Згідно зі словами президента, виступити гарантами безпеки, загалом, готові Велика Британія, США, Італія та Туреччина. Але остаточно свого бажання наразі ніхто не підтвердив.

Путін заявив, що переговори з Україною у Стамбулі зайшли в глухий кут – в ОПУ відреагувалиПутін сказав, що переговори України та росії в Стамбулі зайшли в глухий кут. В ОПУ кажуть, що російська сторона спеціально чинить публічний тиск.

Україна також хоче бачити серед гарантів безпеки Німеччину, Францію, Польщу та низку інших країн. Але, як сказав Зеленський, складністю переговорного процесу є дискусія на тему, «що ми хочемо і що готові нам надати».

Водночас, президент розповів, що російський олігарх Роман Абрамович бере участь у мирних переговорах між Україною і росією як представник російської делегації. При цьому відноситься до тих, хто схильний до дипломатичного шляху вирішення проблем.

«Я не думаю, що у когось з російського боку є нейтральна позиція. Я думаю, що їх дипломати і бізнесмени відстоюють російську сторону, тільки свої інтереси. Наші інтереси не можуть збігатися. Ми можемо бути зацікавлені у вирішенні якихось питань невійськовим шляхом, припинення війни. Я думаю, що Абрамович у складі цієї делегації, як мені говорили, представляв ту сторону, яка виступає за дипломатичне вирішення цього питання і припинення війни», - сказав Зеленський.

Напередодні Зеленський заявив, що риторика деяких країн у питанні військової допомоги змінилася в кращий бік. Однак Україна все ще отримує мало зброї від Заходу.

Нагадаємо, в Офісі президента заявили, що для проведення переговорів між Зеленським та путіним українська сторона повинна мати певні позиції.

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прокоментував переговори про гарантії безпеки для України. Також він розповів про прогрес у переговорах з росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: