Зеленський прокоментував план України щодо посилення санкцій проти країни-агресора

Читать на русском
Згідно з його словами, серед найбільших кроків має бути нафтове ембарго і повне обмеження постачання нафтових продуктів з росії.
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський прокоментував план України щодо посилення санкцій проти росії. Зокрема, він заявив, що коли всі напрямки будуть імплементовані, тоді країна-агресор втратить можливість фінансувати воєнну машину.

Про це український лідер заявив у своєму відеозверненні.

Згідно з його словами, серед найбільших кроків має бути нафтове ембарго і повне обмеження постачання нафтових продуктів з росії.

Наступні санкції США завдадуть удару по російському ВПК – Мінфін СШАНові санкції дестабілізують роботу ВПК росії та перервуть ланцюжки поставок, щоб військова машина путіна захлинулася і зупинилася

Також він додав, що Україна працює над тим, щоб держпосадовці росії, які підтримують війну, отримали санкційну відповідь усього світу.

«Коли будуть імплементовані всі ключові напрямки цього плану, росія втратить можливість фінансувати воєнну машину... Працюємо також над тим, що усі держпосадовці росії, які підтримують війну, отримали логічну санкційну відповідь світу. росія має бути визнана державою-терористом», - сказав Зеленский.

Нагадаємо, що Шарль Мішель зустрівся із Володимиром Зеленським у Києві 20 квітня. Сторони обговорили санкції проти росії та підтримку України.

Раніше ми повідомляли, що Євросоюз може вже наступного тижня представити шостий пакет санкцій проти росії. Він, нагадаємо, включає пункт про нафту.

Також нагадаємо, Зеленський зазначив, що від ефективності інструментів впливу на росію залежить, скільки триватиме ця війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: