Зеленський розповів, скільки в Україні населених пунктів вже звільнено від окупантів

Читать на русском
Він зазначив, що серед найбільших загроз на звільнених територіях залишаються міни й розтяжки, які були встановлені окупантами, та снаряди, які не розірвалися.
Офіс президента України

Станом на середу, 20 квітня, в Україні від російських окупантів визволили вже понад 900 населених пунктів, відновлено роботу у більш ніж 400 із них.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні.

Згідно зі словами українського лідера, продовжується повернення до нормального життя звільнених міст і громад України.

«Звільнено вже 934 населених пункти. Поліція відновила роботу у 435 населених пунктах. Місцеве самоврядування запрацювало у 431 громаді. Роботу гуманітарних штабів розпочато у 361 населеному пункті. Поступово відновлюємо доступ людей до медичних і освітніх послуг, до органів соціального захисту. Відновлюємо автомобільне сполучення, постачання електрики, газу, води», - сказав президент.

Окупанти контролюють 80% Луганської області – ОВАВійська росії вже контролюють 80% Луганської області, але вони не мають наміру зупинятися на досягнутому та рухатимуться вглиб території України.

При цьому, він зазначив, що серед найбільших загроз на звільнених територіях залишаються міни й розтяжки, які були встановлені окупантами, та снаряди, які не розірвалися.

Президент закликав громадян, які повертаються у звільнені громади, не заходити на територію, яка ще не перевірена, не заходити поки що в ліси та повідомляти поліцію та рятувальників про підозрілі предмети.

Нагадаємо, що сьогодні, ЗСУ відбили спроби ворога взяти штурмом Рубіжне та Новотошківське.

Раніше радник голови ВП Олексій Арестович розповів, на що чекати після битви за Донбас.

Також ми писали, що Росія перекидає до 20 тисяч найманців для боїв на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: