Поки що українська армія не може розблокувати Маріуполь - Зеленський

Читать на русском
Зеленський зауважив, що у місті також заблоковані і цивільні, діти, люди похилого віку, ситуація більше схожа не на війну, а на терористичну операцію рф щодо Маріуполя і його жителів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні українська армія не має можливості деблокувати Маріуполь.

Про це він сказав в інтерв’ю французькому каналу BFMTV.

Як зазначається, на запитання щодо звернення заблокованих на заводі «Азовсталь» українських військових, український лідер відповів: «Робимо все, що можемо».

Згідно зі словами президента, те, що рахунок йде на години, це правда.

«Ми не знаємо, скільки годин або скільки днів вони зможуть там протриматися», - зазначив Зеленський.

Арахамія і Подоляк готові приїхати в Маріуполь для переговорів з рф – «Азов»Про таку готовність Подоляка та Арахамії заявило вище політичне керівництво країни у телефонній розмові з захисниками Маріуполя.

У інтерв'ю він детальніше розповів про те, що є основною проблемою для український військових.

«Що стосується нашої армії, дійти в ці окуповані 120 км сьогодні нам не дає техніка рф, щоб підійти до військового розблокування міста Маріуполь. Це правда. Ми сьогодні зробити це не можемо», - сказав він.

Зеленський зауважив, що у місті також заблоковані і цивільні, діти, люди похилого віку, ситуація більше схожа не на війну, а на терористичну операцію рф щодо Маріуполя і його жителів.

При цьому, український президент констатував, що росйські окупанти зруйнували 95% міста.

Він також зазначив, що всі мешканці міста, які були вивезені на територію, що контролюється рф, знаходяться невідомо де, багато з них зникли.

«На сьогодні від 3,5 до 5 тисяч дітей, які були вивезені в той бік, зникли», - наголосив Зеленський.

Водночас, керівник Української держави підтвердив, що гуманітарні коридори заблоковані і країна-агресор не дає вивезти людей.

Нагадаємо, що російські окупанти вже четверту добу поспіль бомбардують «Азовсталь» у Маріуполі, де перебувають українські військові та цивільні мешканці. Окупанти не дозволяють мирним жителям Маріуполя покинути територію «Азовсталі».

Вранці 20 квітня стало відомо, що Україна та росія домовилися про гуманітарний коридор для евакуації з «Азовсталі». Міський голова повідомив, що з міста є можливість вивезти близько 6 тисяч людей.

Проте увечері повідомили, що гуманітарний коридор з Маріуполя сьогодні не спрацював так, як планувалося. Окупанти зірвали евакуацію з міста.

Раніше Арестович пояснив, що слід зробити для деблокади Маріуполя.

Також нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна готова до будь-якого формату обміну наших людей у Маріуполі на росіян.

Напередодні стало відомо, що Арахамія і Подоляк готові приїхати в Маріуполь для переговорів з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: