Біля Маріуполя окупанти викопали 30-метрову братську могилу – мер

Читать на русском
У селищі Мангуш Маріупольського району російські військові викопали нову величезну братську могилу, щоб і надалі приховувати військові злочини.
ілюстративне фотоскрін з відео

У селищі Мангуш Маріупольського району російські військові викопали нову величезну братську могилу, щоб і надалі приховувати військові злочини, а саме – вбивство мирних жителів.

Про це повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі національного телемарафону у четвер, 21 квітня.

На «Азовсталі» перебувають близько тисячі цивільних та сотні поранених військових – ВерещукУ Маріуполі на заводі Азовсталь перебувають близько тисячі цивільних та 500 поранених військових. Їх треба терміново евакуювати, заявила Верещук.

«Є інформація, що всі ці злочини, що відбулися в місті Маріуполь та мають ознаки військових злочинів, геноциду, вони (російські окупанти – ред.) сьогодні також приховують – ховають у братських могилах. Наприклад, біля Мангуша сьогодні вони, як свідчать наші жителі, викопали 30 метрів братської могили та вантажівками привозять ці злочини (тіла загиблих людей – ред.), які намагаються приховати у цих братських могилах», – сказав він.

Бойченко також розповів, що окупанти розмістили навколо Маріуполя чотири фільтраційні табори, в яких уже більше тижня проводять «досить жорстку фільтрацію».

«Дуже прискіпливо вони ставляться до всіх чоловіків Маріуполя – кілька разів їх фільтрують: вони вже всі побували за ґратами, на цих допитах. Хтось – дві години, хтось – тиждень, а хтось – і місяць. Досить жорстко вони проводять сьогодні так звану «зачистку» міста, і «зачищають» від держслужбовців, муніципальних працівників, кудись їх вивозять: ми вважаємо, що на закінчення і там їх утримують, допитують, застосують до них тортури», – додав мер міста.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що поки що українська армія не може розблокувати Маріуполь.

Сьогодні у Маріуполі буде нова спроба евакуації мирних громадян. Вчора коридор не спрацював.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: