Під Мангушем окупанти могли поховати до 9 тисяч маріупольців – місцева влада

Читать на русском
Мангушське поховання виглядає в 20 разів більше, ніж виглядала братська могила в Бучі, свідчать знімки з супутника
Супутникові знімкиMaxar Technologies

У селищі Мангуш близько зруйнованого російськими окупантами Маріуполя виявлена підготовка масштабної братської могили. Передбачається, що в ній окупанти можуть спробувати приховати не менше дев'яти тисяч тіл загиблих маріупольців.

Про це повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради в Telegram.

Так, Мангушське поховання виглядає у 20 разів більше, ніж виглядала братська могила в Бучі, свідчать знімки з супутника. З початку квітня окупанти рили траншеї під Мангушем і скидали туди тіла маріупольців.

Попіл Бучі стукає в наші серцяПро те, чого намагалася добитися росія своїми звірствами на Київщині, і чому всі російські окупанти обов'язково мають покарати цей акт терору - у тексті Антона Коржа.

«У Маріуполі скоєно найбільший військовий злочин 21 століття. Це новий Бабин Яр. Тоді Гітлер вбивав євреїв, циган і слов'ян. А зараз путін знищує українців. Він уже вбив десятки тисяч цивільних у Маріуполі. І це вимагає потужної реакції всього цивілізованого світу. У що б то не стало потрібно зупинити геноцид» - прокоментував цю інформацію мер Маріуполя Вадим Бойченко.

12 квітня Бойченко говорив, що час блокади Маріуполя російськими окупантами загинули більше 10 тисяч мирних жителів. Станом на 21 квітня є ймовірність, що жертвами російського вторгнення могли стати до 22 тисяч мирних жителів.

Відомо також, що російські окупанти утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангуш-Нікольську-Ялта мінімум 20 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: