Битва за Маріуполь путіним вже програна – Арестович

Читать на русском
Великі втрати російських військ і страх перед виходом України з переговорного процесу спонукали москву скасувати штурм  українських військ, що окопалися на Азовсталі
Ілюстративне фотоzaxid.net

Битва за Маріуполь російською стороною програно, оскільки вона не досягла своєї мети - Маріуполь залишився українським, він не знаходиться під повним російським контролем.

Про це заявив радник керівника офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Він нагадав, що президент росії володимир путін віддав наказ скасувати штурм заводу «Азовсталь», де зміцнилися українські військові. На думку Арестовича, на рішення путіна вплинула низка факторів, перший з яких - великі втрати російських військ і бойовиків.

«Вони розуміють, якщо вони поставлять завдання взяти «Азовсталь», вони покладуть там найбільш цінний ресурс - штурмову піхоту, яка може виконувати такий складний вид, як штурм міських руїн. Їм доведеться для цього втратити дві тисячі цього ресурсу, перш ніж вони доб'ють українського солдата. Штурмова піхота - це цінний ресурс, який не лежить на дорозі. Їх дуже мало в будь-якій армії світу, і вони не хочуть їх втрачати, а залишки їм потрібні» - сказав він.

Поки що українська армія не може розблокувати Маріуполь - ЗеленськийЗеленський зауважив, що у місті також заблоковані і цивільні, діти, люди похилого віку, ситуація більше схожа не на війну, а на терористичну операцію рф щодо Маріуполя і його жителів.

Також Арестович нагадав про ультиматум президента Володимира Зеленського: якщо український гарнізон заводу буде знищений, Україна негайно виходить з переговорного процесу з росією і буде битися до повного кінця росії та російської армії. У Москві злякалися такого розвитку подій. А бомбардування надважкими бомбами не принесли бажаного ефекту: попри руйнування, завод тримається, гарнізон тримається, цивільних знищити також не вийшло.

«Бомбардування надважкими авіабомбами чотири дні, За деякими даними, п'ять днів, штурму Азовсталі не допомогли. «Азов» та морпіхи продовжують опір, присутні там Нацгвардія, поліція, тероборона» - резюмував він.

Нагадаємо, 19 квітня стало відомо, що російські військові вирішили повністю знищити будівлю «Азовсталі» в Маріуполі, де тримають оборону українські солдати та ховаються в притулок мирні жителі. На «Азовсталі» в Маріуполі знаходяться близько тисячі мирних жителів і 500 поранених військових.

З моменту початку облоги Маріуполя російськими окупантами понад дві тисячі російських солдатів були знищені захисниками міста. Російські війська мають великі втрати, намагаючись взяти місто.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: