Для вдалої деблокади Маріуполя та звільнення Херсона ЗСУ потрібні ППО та артилерія – генерал США

Читать на русском
ЗСУ також потрібні артилерійські системи та контрбатарейні радари - останні дозволять українським військовим своєчасно засікати та знищувати російські гармати
Ілюстративне фотоpicture-alliance

Збройним силам України для вдалої деблокади обложеного окупантами Маріуполя та звільнення окупованого Херсона потрібна певна зброя, в тому числі артилерія і системи протиповітряної оборони.

Про це заявив бригадний генерал армії США у відставці Кевін Райан в інтерв'ю сайту ТСН.

«Я думаю, що Україна просить допомоги в певних видах зброї, які, на її думку, дадуть їй найкращу можливість перемогти російські сили як на Сході, так і на півдні. Вони включають частину зброї, нещодавно передану США і НАТО. Найважливішим, на мою думку, будуть системи ППО, такі як С-300 або інші типи такої зброї, які зможуть збивати не тільки російські літаки, але і деякі ракети та крилаті ракети» - сказав він.

Цілком переможена та жодного разу не легендарна. Феномен розвалу російської арміїЧому російська армія виявилася взагалі не готова до повномасштабної війни в Україні - в матеріалі Антона Коржа.

За словами Райана, ЗСУ також потрібні артилерійські системи та контрбатарейні радари - останні дозволять українським військовим своєчасно засікати та знищувати російські гармати. ППО та артилерія будуть дуже важливі в ході боїв на сході України.

«Причина, чому я згадав системи ППО та артилерію – це те, що просить Україна. Це те, що деякі країни мають і можуть надати, але це також речі, які дуже важко отримати в тих кількостях, які потрібні Україні, тому я сказав, що думаю, що є набагато важливіші речі. США, наприклад, мають тільки системи ППО і радари Patriot і всього кілька батальйонів у власному користуванні. Тому США реально не можуть надати Patriot Україні» - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація в блокадному Маріуполі з кожним днем стає все більш нестабільною. Зараз практично неможливо оцінити кількість жертв і руйнувань, понесених в результаті штурму Маріуполя.

З моменту початку облоги Маріуполя російськими окупантами понад дві тисячі російських солдатів були знищені захисниками міста. Російські війська мають великі втрати, намагаючись взяти місто.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: