Деблокада Маріуполя обов'язково відбудеться – Арестович

Читать на русском
Робота над підготовкою контрнаступу активно і щільно ведеться. Є надія на те, що місто вдасться деблокувати та звільнити
Ілюстративне фотоVitalii Falkovskyi

Збройні Сили України в обов'язковому порядку проведуть контрнаступ, спрямований на деблокаду Маріуполя. Кидати обложене російськими окупантами місто ніхто не збирається.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Арестович зазначив, що робота над підготовкою контрнаступу активно і щільно ведеться. Є надія на те, що місто вдасться деблокувати та звільнити.

Для вдалої деблокади Маріуполя та звільнення Херсона ЗСУ потрібні ППО та артилерія – генерал СШАЗСУ також потрібні артилерійські системи та контрбатарейні радари - останні дозволять українським військовим своєчасно засікати та знищувати російські гармати

«На відміну від тих, хто сподівається, ми ще й працюємо на цю тему дуже щільно. Нам не потрібні мертві герої, нам потрібні всі живі до останньої людини. А хто не живий - той похований з військовими почестями як люди, які здійснювали неймовірний подвиг. І ми робимо все, щоб їх забрати звідти всіма способами. Але є об'єктивна реальність... Контрнаступ буде 101%, я впевнений. Питання - коли і якими силами, і куди. Тому що вирішувати це буде Головнокомандувач ЗСУ. Виходячи з обсягу інформації, якої ні у кого з нас немає. Він приймає рішення. І можливо він запобігає зараз чотири нових Маріуполя або два» - сказав він.

Раніше Арестович заявив, що битва за Маріуполь російською стороною програна, оскільки вона не досягла своєї мети - Маріуполь залишився українським, він не знаходиться під повним російським контролем.

Зазначимо, 21 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні в української армії немає можливості деблокувати Маріуполь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: