«У Гаазі точно знають, як це зробити»: Зеленський закликав Нідерланди бути ще жорсткішим до росії

Читать на русском
Володимир Зеленський у своїй промові у парламенті Нідерландів подякував країні за надану допомогу, і закликав запровадити ще більше санкцій проти росії.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 31 березня, виступив у парламенті Нідерландів. Він подякував країні за надану допомогу та позицію до Росії, і закликав запровадити ще більше санкцій.

«Ми зараз знаходимося в такому моменті, коли світ має діяти ще швидше, ніж у перший місяць війни, коли народи Європи та всього світу побачили, що робить росія, і всі були сповнені бажання допомогти. Але увага та емоції людей не фокусуються довго на тому самому. Якщо ситуація не вирішується, люди можуть перейти на щось інше. І ми не маємо права дати цій війні ще 36 днів. Ми повинні всі разом змусити росію шукати світ якнайшвидше», - заявив Зеленський.

Зеленський виступив перед парламентом Норвегії та попросив зброю проти кораблівПрезидент України Володимир Зеленський у середу, 30 березня, виступив перед парламентом Норвегії.

Також він знову заявив про необхідність постачання зброї Україні.

«Але війна настільки інтенсивна, російські війська настільки активні, що нам потрібно більше… Нам потрібна зброя, яка допоможе нам зробити безпечною наше небо, з якою можна деблокувати наші українські міста, де Росія влаштовує штучний голод. Нам потрібна така зброя, яка дозволить вигнати окупантів із нашої землі: літаки, танки, протиповітряне озброєння, снаряди, ракети тощо. Я сподіваюся, ви знайдете можливість допомогти нам», – додав він.

За його словами, росія вже вчинила сотні злочинів, за які слід притягувати до відповідальності всіх.

«Всіх, хто віддав злочинні накази. Усіх, хто виконував ці злочинні накази. І всіх, хто забезпечував політичне прикриття цих злочинних наказів. У вашому місті Гаага – у столиці міжнародного правосуддя – точно знають, як це робити. Я певен – зроблять! Щоб утвердити міжнародне право. Щоб утвердити верховенство права. Щоб утвердити зрозумілу кожному на землі справедливість», - заявив він.

Зеленський закликав нідерландських парламентаріїв, суспільство та бізнес посилювати санкції проти рф, закривати порти, припиняти торгівлю та бути готовими якнайшвидше відмовитися від російських енергоресурсів.

Крім того, він закликав парламент впливати на міжнародні інституції.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський також виступив перед парламентом Австралії, а напередодні звернувся до Данії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: