Ми нічого не віддамо і будемо боротися за кожен метр нашої землі і кожної людини – Зеленський

Читать на русском
Зеленський назвав війну проти росії Великою Вітчизняною, а всім бажаючим повчити ЗСУ захищати Батьківщину запропонував вирушати в окопи
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове відеозвернення за 30 березня. Основне - Україна буде битися за кожен метр території, кожного українця, і не планує нікому і нічого віддавати.

Основне зі звернення президента 30 березня:

  • Переговорний процес триває, але конкретики поки що немає.
  • Відведення російських військ від Києва та Чернігова - це не так звана добра воля Росії, а результати того, що ЗСУ гарненько надавала окупантам по голові. Тому вони біжать - і одночасно зосереджують більше військ на Донбасі.
  • Україна не вірить ні в які красиві словесні конструкції, Україна вірить в реальну ситуацію на полі бою.
  • У нинішній ситуації не може бути ніяких дискусій, до яких деякі звикли в мирний час. Всім бажаючим повчити ЗСУ, як треба Батьківщину захищати, пропонується взяти автомат і вирушати в окопи, а не «воювати» з домашнього крісла. Якщо немає бажання йти на фронт - то краще мовчати.
  • Свобода повинна бути озброєна не гірше, ніж тиранія. Україна не просить у партнерів військову допомогу, в тому числі важке озброєння, Україна вимагає військову допомогу.
  • Війна проти росії - без жодних перебільшень Велика Вітчизняна війна українського народу.
  • Є ті, хто працює на оборону України в усіх напрямках. Є ті, хто працює для галочки, просто, щоб залишитися на посаді. Таким людям варто пошукати іншу роботу. Сьогодні були відкликані посли з Марокко і Грузії, які не зробили нічого, щоб дані країни діяли в інтересах України. – «Попри всю повагу: не буде зброї, не буде санкцій, не буде обмежень для російського бізнесу - шукайте, будь ласка, іншу роботу. Чекаю конкретних результатів найближчими днями від роботи наших представників в Латинській Америці, на Близькому Сході, в Південно-Східній Азії та країнах Африки. Таких же результатів днями чекаю від військових аташе. Дипломатичний фронт - це один з ключових фронтів. І всі там повинні працювати максимально ефективно на перемогу і на допомогу армії. Як кожен наш захисник на полі бою, так і кожен на дипломатичному фронті».
  • 122 українських військових були відзначені високими державними нагородами. 23 з них, на жаль, посмертно.

Нагадаємо, раніше Зеленський поспілкувався телефоном з президентом США Джозефом Байденом. Сторони, серед іншого, обговорили збільшення обсягів допомоги Україні та нові санкції проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: