Зеленський на саміті НАТО: Альянс ще може запобігти смертям українців від ударів росії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський на саміті НАТО заявив, що Україні потрібна військова допомога без обмежень.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський на саміті НАТО заявив, що Україні потрібна військова допомога без обмежень, як і без обмежень армія росії застосовує проти України весь свій військовий арсенал.

Далі наводимо частину промови з виступу президента.

Зупинити росію і місяць з моменту початку війни: новий виступ ЗеленськогоВійна триває вже місяць. Початковий задум російських військ розвалився ще в перший день війни. До перемоги ще далеко, але вона буде обов'язково

«Ще 24 лютого я звернувся до вас із цілком зрозумілим, логічним проханням. Допомогти закрити наше небо. У будь-якому форматі. Убезпечити наших людей від російських бомб та ракет. Ми не почули чіткої відповіді», - заявив Зеленський.

Він нагадав, що умови боротьби у цій війні – не рівні.

«Українська армія протистоїть уже місяць у нерівних умовах! І я вже місяць повторюю вам про одне. Щоб рятувати людей та наші міста, Україні потрібна військова допомога без обмежень. Як без обмежень, Росія застосовує проти нас весь свій арсенал. Руйнує все живе. Будь-які об'єкти – від житлових будинків до церков, від складів із їжею до університетів, від мостів до лікарень», - заявив президент.

Зеленський нагадав, що Україна неодноразово зверталася за військовою допомогою.

«Україна зверталася до вас по літаки. Щоб ми не втрачали стільки людей. І у вас тисячі бойових літаків! Але нам поки що не дали нам жодного… У вас є щонайменше 20 тисяч танків! Україна просила відсоток. Один відсоток усіх ваших танків! Віддати чи продати нам. Але у нас поки що немає чіткої відповіді...!», - наголосив президент.

За його словами, Україна вже переконалася, що Будапештський меморандум не спрацював у нашій країні.

«Я впевнений, що ви розумієте, що росія не думає зупинятися в Україні. Не думає та не буде. Вона хоче йти далі. Проти східних членів НАТО. Держав Балтії, Польщі – це точно. Чи перестане тоді НАТО думати про це, чи пережити, як відреагує Росія? Хто може бути впевнений у цьому? І чи маєте ви впевненість у тому, що 5 стаття здатна спрацювати? Для нас уже не спрацював Будапешт. Наш Будапештський меморандум. Не спрацював на мир в Україні», – заявив Зеленський.

«Я просто хочу, щоб ви знали: Альянс ще може запобігти смертям українців від російських ударів, російської окупації. Надавши нам всю ту зброю, якої ми потребуємо», - додав президент України.

Нагадаємо, напередодні президент звернувся до парламенту Японії та Франції.

Раніше Зеленський нагадав про країни НАТО, які готові давати Україні гарантії безпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: