Зеленський заявив про готовність вже на першій зустрічі говорити з путіним про окуповані території

Читать на русском
Президент України висловив думку, що формати компромісів на переговорах між Україною та російською федерацією вирішуватимуться на всеукраїнському референдумі.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий говорити з керівником країни-агресора путіним про тимчасово окуповані Донецьку, Луганську області та Автономну Республіку Крим уже під час їх першої зустрічі, але він сумнівається в результативності цього діалогу.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю «Суспільному».

«На першій же зустрічі з президентом росії я готовий піднімати ці питання про окуповані території. Вони актуальні для нас і дуже важливі. Але я впевнений, що це рішення буде не на цій зустрічі», - сказав український лідер.

Час до перемоги: прогнози та сценарії закінчення війни в Україні21 день Україна протистоїть у повномасштабній загарбницькій війні з боку росії. Плани ворога пішли шкереберть, проте він досі не припиняє атак. Як довго доведеться воювати українцям до перемоги - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

При цьому, Зеленський висловив думку, що без особистої зустрічі з путіним неможливо буде зрозуміти, на що російська федерація готова для того, аби зупинити війну, а також, на що вона готова в разі, якщо Україна не буде готова піти на компроміс.

Раніше президент України висловив думку, що формати компромісів на переговорах між Україною та російською федерацією вирішуватимуться на всеукраїнському референдумі. Йдеться про питання гарантій безпеки, а також тимчасово окупованих територій Донецької й Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

Чи може Україна відмовитись від членства в НАТО та що скаже Путіну — екслюзивне інтерв'ю ЗеленськогоСуспільне

Нагадаємо, президент також переконаний, що провал переговорів з Путіним означатиме Третю світову війну.

Водночас радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив, що конкретної дати зустрічі президента Зеленського та президента держави-агресорки наразі немає.

Також Подоляк розповів, скільки ще можуть тривати переговори з росією.

Раніше Великобританія звинуватила росію у використанні переговорів для перегрупування сил.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: