США можуть запровадити додаткові санкції проти Росії – Мінфін

Читать на русском
США та союзники можуть запровадити додаткові санкції проти Росії, оскільки та не відмовляється від розпочатої в Україні війни та посилила звірства проти мирних громадян.
Getty Images

США та їхні союзники розглядають можливість запровадження додаткових санкцій проти Росії, щоб покарати її за звірства, вчинені в Україні.

Про це в ефірі Washington Post заявила міністр фінансів США Джанет Йеллен.

«Російська економіка буде зруйнована через те, що ми вже зробили. Але ми продовжуємо розглядати подальші кроки, які ми можемо зробити», – сказала Йеллен.

Росії загрожує дефолт вже до середини квітня - BloombergШанси на те, що Росія виплатить свій зовнішній борг – швидко зменшуються в міру падіння цін на облігації, рецесії, що насувається в країні та накопичення різних обмежень на платежі.

За її словами, Штати у цьому питанні тісно співпрацюють із Європою.

«Наразі ми не бачимо, щоб Росія відмовилася від розпочатої нею жахливої війни, неспровокованого вторгнення на українську територію. Насправді, звірства, які вони роблять проти мирних жителів, схоже, посилюються. Тому для нас, безперечно, доречно працювати з нашими союзниками над розглядом подальших санкцій», – наголосила міністр.

В результаті санкцій, що вже діють, сказала Йеллен, Росія фактично виключена з міжнародної фінансової системи, рубль перебуває у вільному падінні.

Вона визнала, що санкції вплинуть на США та Європу, але влада попрацювала над тим, щоб звести ефект до мінімуму.

Нагадаємо, після визнання «ДНР» та «ЛНР», а також після нападу на Україну проти Росії ввели стільки санкцій, що вона за цим показником обігнала Іран і Північну Корею і стала світовим лідером.

Як писало російське видання, багато російських топ-чиновників і працівників держкорпорацій не були готові до настільки жорстких санкцій Заходу і замислюються про звільнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: