Росія обігнала Іран та Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій – Bloomberg

Читать на русском
Росія стала лідером у світі за кількість накладених на неї санкцій, обігнавши Іран, КНДР та Сирію.

За десять днів після вторгнення в Україну Росія обігнала Іран і Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій. Таким чином, Росія тепер світовий лідер за цим показником.

Про це повідомляє видання Bloomberg із посиланням на глобальну базу даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai.

За даними Castellum.ai, починаючи з 22 лютого, коли Володимир Путін визнав «ДНР» та «ЛНР», на Росію наклали 2 тисячі 778 нових санкцій, в результаті їхня загальна кількість досягла 5 тисяч 530.

Застосованих санкцій недостатньо, це показує зухвалість Росії - ЗеленськийЗеленський також підкреслив, що світ не зможе сховатися від реальності й від нових вбивств в Україні.

Наприклад, Іран за останнє десятиліття зіткнувся із 3 тисячами 616 новими санкціями за ядерну програму та підтримку тероризму.

«Це фінансова війна та найбільша санкційна подія в історії. Менш ніж за два тижні Росія перетворилася з частини світової економіки на єдину найбільшу ціль глобальних санкцій та фінансового ізгоя», — сказав співзасновник Castellum.ai Пітер П'ятецький.

Після Росії та Ірану до списку країн, проти яких запроваджено найбільшу кількість санкцій, входять Сирія, Північна Корея, Венесуела, М'янма та Куба.

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну Джо Байден оголосив про нові санкції щодо РФ. За кілька днів США закрили небо для російських літаків.

27 лютого стало відомо, що Європейський Союз запроваджує нові санкції проти Росії через вторгнення в Україну. Зокрема, для Росії повністю закрито повітряний простір.

Аналітики JPMorgan Chase попереджають, що введені санкції значно збільшили ймовірність дефолту Росії щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: