Росії загрожує дефолт вже до середини квітня - Bloomberg

Читать на русском
Шанси на те, що Росія виплатить свій зовнішній борг – швидко зменшуються в міру падіння цін на облігації, рецесії, що насувається в країні та накопичення різних обмежень на платежі.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Американський фінансовий конгломерат Morgan Stanley заявив, що дефолт в Росії може наступити вже до середину наступного місяця поточного року.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними Morgan Stanley, шанси на те, що Росія виплатить свій зовнішній борг – швидко зменшуються в міру падіння цін на облігації, рецесії, що насувається в країні та накопичення різних обмежень на платежі після вторгнення в Україну.

«Ми вважаємо дефолт найбільш вірогідним сценарієм. У разі дефолту, він навряд чи буде схожий на звичайний, саме відповідне порівняння буде, мабуть, з Венесуелою», - написав глобальний керівник компанії зі стратегії кредитування ринків Саймон Уевер.

Він зазначив, що дефолт настане вже 15 квітня, оскільки в цей час закінчується 30-денний період пільгового періоду по купонним виплатам, який Уряд РФ повинен за доларовими облігаціями з погашенням у 2023 і 2024 роках.

При цьому, наразі орієнтовні ціни інвестора на ці облігації становлять 29 центів за Долар США. А це найнижчий показник за всю історію.

Раніше ми повідомляли, що санкції, введені проти Росії через вторгнення в Україну, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

Нагадаємо, що агентство Moody’s знизило рейтинг Росії до преддефолтного стану.

Напередодні стало відомо, що Visa та Mastercard повністю виходять з Росії.

Також експерт розповів, як відключення Росії від SWIFT вдарить по їхній економіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: