Санкції підвищують ймовірність дефолту Росії – JPMorgan

Читать на русском
Санкції проти Росії значно збільшили ймовірність дефолту країни за доларовими та іншими державними борговими зобов'язаннями, вважають аналітики JPMorgan.
reuters.com

Санкції, введені проти Росії через вторгнення в Україну, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

Про це попереджають аналітики JPMorgan Chase, повідомляє Reuters.

У березні Росія має погасити державні облігації на суму понад 700 млн доларів. Теоретично вона має достатньо резервів для покриття боргу, але заморозка деяких активів може вплинути на платоспроможність.

Рубль став найнестабільнішою валютою у світі – BloombergРубль став найнестабільнішою валютою у світі після новин про визнання російським президентом Володимиром Путіним ЛДНР.

«Санкції США щодо російських державних організацій, контрзаходи всередині Росії щодо обмеження закордонних платежів та збої у платіжних ланцюжках створюють для Росії серйозні перешкоди для здійснення платежів за облігаціями за кордоном», — йдеться у примітці JPMorgan для клієнтів.

«Санкції… значно збільшили ймовірність дефолту за державними облігаціями Росії у твердій валюті», – додали у JPMorgan

Загальні державні борги Росії становлять близько 40 мільярдів доларів. І хоча для її економіки це небагато, навіть один дефолт із зовнішніх виплат може спричинити ланцюгову реакцію. За словами аналітиків JB Morgan, РФ має зробити перші дві виплати протягом 16 березня-15 квітня.

Нагадаємо, війна Росії проти України призвела до падіння курсу рубля щодо долара більш ніж на 40%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: