США заборонили імпорт російської нафти та газу

Читать на русском
Нові санкції Штатів проти Росії передбачають заборону імпорту російської нафти і газу, оголосив Джо Байден.

США запроваджують нові санкції проти Росії через напад на Україну. Так, буде заборонено імпорт російської нафти та газу.

Про це заявив американський президент Джо Байден.

«Нехай війна їх нагодує»: Зеленський закликав світ бойкотувати імпорт у РосіюВолодимир Зеленський закликав світ бойкотувати імпорт товарів до Росії та відмовитися від російської нафти.

«Я оголошую нові санкції. Ми забороняємо весь імпорт нафти та газу. Це означає, що російська нафта не буде імпортуватися. Ці кроки мають потужну двопартійну підтримку, і США мають підтримку українського народу. Ми провели консультації з союзниками в Європі. Потрібно розуміти, що європейські союзники зараз не можуть зробити такі кроки. США є чистим експортером енергоресурсів, тому ми можемо запровадити санкції, а їм потрібно робити більш довгострокові кроки з огляду на залежність від російських енергоресурсів», – заявив Байден.

«США це теж коштуватиме. Я сказав, що з самого початку говоритиму з американським народом, захист свободи буде коштувати, це буде коштувати і нам, у Сполучених Штатах. Республіканці та демократи однаково розуміють це. І республіканці, і демократи однаково ясно розуміють, що ми маємо це зробити», – зазначив він.

Раніше ми писали, що за десять днів після вторгнення в Україну Росія обігнала Іран і Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій. Таким чином, Росія стала світовим лідером за кількістю обмежувальних заходів, що діють проти неї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: