США вводять санкції проти кількох десятків олігархів та чиновників із Росії

Читать на русском
Штати вводять персональні санкції проти Дмитра Пєскова, Ігоря Шувалова, Бориса та Аркадія Ротенбергів та інших наближених до Путіна осіб.
bitcoinist.com/

США вводять персональні санкції проти кількох десятків російських олігархів та чиновників, наближених до президента Володимира Путіна.

Про це повідомляє Білий дім.

Санкції підвищують ймовірність дефолту Росії – JPMorganСанкції проти Росії значно збільшили ймовірність дефолту країни за доларовими та іншими державними борговими зобов'язаннями, вважають аналітики JPMorgan.

«Ці особи збагатилися за рахунок російського народу, а деякі підвищили членів своєї сім'ї до високих посад. Інші очолюють найбільші російські компанії та відповідають за надання ресурсів, необхідних для підтримки путінського вторгнення в Україну. Ці особи та члени їхніх сімей будуть відрізані від фінансової системи США, їх активи у Сполучених Штатах будуть заморожені, а їхня власність буде заблокована для використання», – заявили в Адміністрації американського президента.

Під санкції потрапив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, Микола Токарєв (його дружина, дочка та дві компанії з продажу елітної нерухомості), Борис Ротенберг (його дружина та сини), Аркадій Ротенберг (і його сини), Сергій Чемезов (його дружина, син і падчерка), Ігор Шувалов (п'ять його компаній, дружина, син та онука), Євген Пригожин (три компанії, дружина, дочка та син), Алішер Усманов (його яхта, приватний літак).

Крім того, візові обмеження стосуватимуться 19 олігархів та 47 членів їхніх сімей та близьких соратників. «Відомо, що ці олігархи спрямовують, санкціонують, фінансують, суттєво підтримують або здійснюють зловмисну діяльність на підтримку зовнішньої політики Росії, що дестабілізує», – зазначили в Білому домі.

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну Джо Байден оголосив про нові санкції щодо РФ.

Також Штати розглядають запровадження санкцій проти Росії у нафтогазовій галузі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: