Агентство Moody’s знизило рейтинг Росії до преддефолтного стану

Читать на русском
Агентство Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг РФ з B3 до Ca – тепер Росію відділяє лише одна сходинка від дефолту.
india.com

Агентство Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг РФ з B3 до Ca – тепер Росію відділяє лише одна сходинка від дефолту.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Moody's.

Крім того, Росії присвоєний кредитний рейтинг Ca з негативним прогнозом. Зобов'язання з таким рейтингом є дуже спекулятивними і, ймовірно, у процесі або дуже близькі до дефолту, з малою перспективою повернення основної суми та відсотків.

Найнижчий можливий рейтинг за оцінкою агентства – С, його отримують емітенти, які оголосили дефолт.

Зниження рейтингів зумовлене втратою контролю над резервами центрального банку Росії, що обмежить транскордонні платежі, у тому числі за обслуговування боргу за державними облігаціями.

Негативний прогноз відображає значні ризики для макроекономічної стабільності, пов’язані з введенням суворих і скоординованих санкцій після вторгнення Росії в Україну, а також фінансові наслідки від затримок погашення суверенного боргу і стресу в банківському та корпоративному секторах

Moody's очікує, що російська економіка скоротиться на 7% у реальному вимірі у 2022 році і знизиться ще більше у 2023 році. Постійне зниження курсу рубля матиме серйозні економічні наслідки у вигляді підвищення інфляції та зниження рівня життя.

Нагадаємо, санкції, введені проти Росії через вторгнення в Україну, значно збільшили ймовірність дефолту країни щодо доларових та інших державних боргових зобов'язань на міжнародному ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: