ЄС запроваджує нові санкції проти Росії та Білорусі

Читать на русском
ЄС запроваджує санкції проти 160 росіян – олігархів та членів Ради федерації. Крім того, від SWIFT відключать три банки Білорусі.
consilium.europa.eu

Європейський Союз ухвалив рішення запровадити нові санкції проти Росії та Білорусі у відповідь на агресію проти України.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

США заборонили імпорт російської нафти та газуНові санкції Штатів проти Росії передбачають заборону імпорту російської нафти і газу, оголосив Джо Байден.

У списки санкцій включено 160 росіян, пов'язаних з діями, які загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. До списку увійшли:

  • 14 олігархів та відомих бізнесменів, що працюють у ключових секторах економіки, що забезпечують суттєве джерело доходів для Росії, зокрема, у металургійній, сільськогосподарській, фармацевтичній, телекомунікаційній та цифровій галузях, а також члени їхніх сімей.

  • 146 членів Ради Федерації Росії, які ратифікували договір про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу між РФ та «Л/ДНР».

Крім того, для Росії запроваджуються нові обмеження на експорт технологій морської навігації та радіозв'язку.

Нові санкції чекають і на Білорусь. Зокрема, від SWIFT відключать кілька банків, заборонять операції з Центральним банком Білорусі, пов'язані з управлінням резервами або активами, а також надання державного фінансування для торгівлі та інвестицій у Білорусі.

У Білорусь також не постачатимуть банкноти євро.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за десять днів після вторгнення в Україну Росія обігнала Іран і Північну Корею за кількістю накладених на неї санкцій. Таким чином, Росія стала світовим лідером за кількістю обмежувальних заходів, що діють проти неї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: