Зеленський звернувся до українців та росіян: про що сказав президент

Читать на русском
Керівник української держави записав чергове відеозвернення на тлі ескалації ситуації на Донбасі.
Слово і діло

Президент Володимир Зеленський минулої доби, 23 лютого, вкотре виступив зі зверненням до українців щодо загрози нового вторгнення Росії в Україну. Зеленський звернувся до українців після звернення ватажків «Л/ДНР» до Путіна.

Про це йдеться на офіційному Телеграм-каналі президента України.

Зеленський заявив, що керівництво Росії схвалило крок російських військ вперед. Мова йде про російські війська вздовж українського кордону.

«Сьогодні ініціював телефонну розмову з президентом Російської Федерації. Результат - тиша. Хоча тиша має бути на Донбасі», - сказав Зеленський.

Зеленський зустрівся з ТОП-50 українського бізнесу - про що говорилиУкраїнський президент шукає посередників на міжнародній арені для можливості переговорів з російською владою.

Український лідер у своєму відеозверненні також звернувся до росіян, і нагадав, що нас із ними розділяють понад дві тисячі кілометрів загального кордону, вздовж якого стоять війська.

«Вздовж нього сьогодні стоять ваші війська, майже двісті тисяч солдатів. Тисячі бойових машин. Ваше керівництво схвалило їх крок уперед. На територію іншої країни. І цей крок може стати початком великої війни на Європейському континенті», – заявив Зеленський.

Як наголосив президент, причиною для російського вторгнення може стати будь-яка провокація.

«Причина може виникнути будь-якої миті. Будь-яка провокація. Будь-який спалах. Спалах, який може спалити все», - сказав він.

Нагадаємо, що Зеленський висловився щодо можливості впровадження візового режиму з РФ.

Напередодні Зеленський заявив про запуск програми «Економічного патріотизму». Також він оголосив про призов резервістів в особливий період.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський зажадав від Росії гарантії безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: