Визнання «ЛДНР»: Зеленський зажадав від Росії гарантії безпеки

Читать на русском
Після визнання ЛДНР глава держави Володимир Зеленський зажадав від Росії гарантії безпеки для України.
фото ОПУ

Після визнання «ЛДНР» глава держави Володимир Зеленський зажадав від Росії гарантії безпеки для України. Також президент України нагадав, що пропонував Володимиру Путіну сісти за стіл переговорів.

Визнання Росією «Л/ДНР»: які країни засудили рішення, а які – підтрималиЛише чотири країни та дві невизнані республіки підтримали рішення Путіна про визнання Л/ДНР. Хто засудив – на карті.

«Я думаю, що серед країн, які надають гарантії безпеки Україні, має бути Росія. Це не секрет, і я багато разів пропонував президентові РФ сісти за стіл переговорів та говорити. Бо це питання діалогу, а не питання умов», - заявив Зеленський під час спільного брифінгу з президентами Литви та Польщі Гітанасом Науседою та Анджеєм Дудою.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради безпеки Росії у понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі.

При цьому Росія визнала «ЛДНР» у тих кордонах, які були окреслені в їхніх «конституціях» - тобто в межах Донецької та Луганської областей України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: