Депутати просять Зеленського змінити указ про запровадження НС

Читать на русском
Рада від імені голів фракцій надішле листа президенту Володимиру Зеленському, щоб змінити указ про запровадження надзвичайного стану.
Фото Слово і діло

Верховна рада у середу, 23 лютого, від імені голів фракцій надішле листа президенту України Володимиру Зеленському, щоб змінити указ про запровадження надзвичайного стану.

Про це повідомив нардеп від ЄС Олексій Гончаренко у Telegram.

В Україні мають намір запровадити надзвичайний стан: у яких областях і що це означатиме для населенняПо всій Україні, крім двох областей, мають намір запровадити надзвичайний стан. Що це означає – у матеріалі.

«Прямо зараз за підписом голів фракцій буде надіслано листа Зеленському щодо змін до Указу про запровадження надзвичайного стану», - написав він.

За словами нардепа, пропонуються такі зміни:

  • вилучається пункт про житло громадян
  • про діяльність телебачення
  • змінити пункт про можливу заборону політичних партій на ідеологію країни-агресора, що просувають.
  • прибрати пункт про обмеження пересування Україною

«Ми сподіваємося, що президент внесе відповідні зміни та поверне це до Ради», - додав нардеп.

У пресслужбі СН уточнили, що сьогодні у Раді відбудеться два позачергових засідання. Перше розпочалося о 18:40. Воно стосується збільшення фінансування армії (законопроекти 7012-д та 7105).

Одразу після нього відбудеться спеціальне засідання парламенту за указом президента щодо запровадження надзвичайного стану.

Нагадаємо, Верховна рада у середу, 23 лютого, готується проголосувати за впровадження надзвичайного стану.

Сьогодні РНБО схвалила запровадження надзвичайного стану по всій Україні, крім Донецької та Луганської областей, оскільки там з 2014 року діє окремий правовий режим.

У Кабміні запевнили, що запровадження надзвичайного стану в Україні не стане перешкодою для бізнесу. Також воно не позначиться на повсякденному житті українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: