Зеленський оголосив про призов резервістів в особливий період

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський  оголосив призов резервістів Збройних сил. Також незабаром будуть проведені збори резервістів територіальної оборони.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський оголосив призов резервістів Збройних сил. Також незабаром будуть проведені збори резервістів територіальної оборони.

Про це йдеться у зверненні президента до українців на тлі російської загрози та останніх подій, пов'язаних з визнанням бойовиків.

Він наголосив, що сьогодні нема потреби у загальній мобілізації.

«Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як верховним головнокомандувачем Збройних сил України видано указ про призов резервістів в особливий період. Підкреслюю, мова йде виключно про громадян, віднесених до оперативного резерву», – заявив він.

Військовий резерв: кого зможуть призвати без мобілізації і як змінилося покарання для «ухильників»Призов резервістів без мобілізації в особливий період тепер можуть оголошувати в Україні. Також новий закон посилив покарання за ухилення від призову.

Крім того, найближчим часом будуть проведені навчальні збори резервістів системи територіальної оборони.

Нагадаємо, в Україні 23 квітня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку і ведення військового обліку». Крім реформування системи військового обліку та військкоматів, він передбачає, що без оголошення мобілізації можна призвати на військову службу резервістів. «Слово і діло» розібралося, кого і за яких умов зможуть призвати, а також якою буде відповідальність для «ухильників».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: