Визнання «Л/ДНР» Росією може означати її односторонній вихід з «Мінська» – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що визнання бойовиків Росією – це фактично вихід з Мінська.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що визнання бойовиків Росією – це фактично вихід з «Мінська».

Про це Зеленський сказав під час свого звернення до українців.

Він зазначив, що Київ однозначно кваліфікує останні дії Росії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

«Вся відповідальність за наслідки через нещодавні рішення. покладається на політичне керівництво Росії. Визнання незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей може означати односторонній вихід Росії з Мінських домовленостей», – розповів президент.

Він також додав, що такі кроки підривають мирні зусилля та руйнують наявні переговорні формати.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Нагадаємо, Зеленський запевнив українців, що наразі немає жодних причин для хаотичних дій. Україна добре розрізняє провокації та наступ військ агресора, тому як тільки побачать зміни в ситуації – відразу сповістять українців.

Україна після того, як Росія визнала псевдореспубліки «Л/ДНР» на Донбасі, ініціює терміновий саміт лідерів нормандської четвірки. Україна також вимагає скликати засідання Ради Безпеки ООН у зв’язку із протиправними діями Російської Федерації.

Зазначимо, за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Президент Росії Володимир Путін після визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримки миру».

Також повідомляли, що Путін підписав з ватажками «ЛНР» та «ДНР» «договір про дружбу», який передбачає низку зобов'язань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: