Зеленський сьогодні зустрінеться з керівниками фракцій та силовиками

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський увечері в ОПУ 22 лютого зустрінеться з керівниками фракцій та груп ВР, а також із силовиками.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський увечері 22 лютого зустрінеться з керівниками фракцій та груп Верховної ради, а також із силовиками. Обговорять рішення Росії щодо ЛДНР.

Про це повідомив співголова депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко на засіданні ВР, пише Інтерфакс-Україна.

Рада засудила визнання «Л/ДНР»: як депутати голосували за заявуЗа заяву у зв'язку з визнанням Росією ДНР та ЛНР проголосували 336 депутатів – усі фракції та групи, включаючи трьох нардепів ОПЗЖ.

«Ми дякуємо спікеру парламенту, який сьогодні на прохання керівників парламентських фракцій та груп звернувся до президента, і сьогодні о 19:00 він зустрічається з керівниками парламентських фракцій та груп», - повідомив нардеп.

Член фракції «Голос» Кіра Рудик уточнила, що зустріч відбудеться в Офісі президента.

«Зустріч проходитиме в Офісі президента. Обговорюватимемо ситуацію, що склалася у зв'язку з визнанням Росією т.зв. «ЛНР/ДНР» і що Україна має робити при цьому. Ми закликатимемо главу держави запровадити військовий стан і закликатимемо міжнародне співтовариство вводити жорсткі санкції проти РФ», - сказала Рудик.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук, закриваючи пленарне засідання, додав, що у зустрічі візьмуть участь «представники силових відомств».

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін 21 лютого заявив про визнання суверенітету самопроголошених Донецької та Луганської народних республік. Путін доручив МЗС РФ встановити дипломатичні відносини з ДНР та ЛНР.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що отримав запит від українського МЗС про розрив дипломатичних відносин з РФ, і пообіцяв розглянути та опрацювати його.

Крім того, сьогодні Рада схвалила заяву із засудженням незаконного визнання Росією «Л/ДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: