Росія планує найбільшу з 1945 року війну в Європі – Джонсон

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що все свідчить про те, що Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року.
Getty Images

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що все свідчить про те, що Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року.

Про це розповів в інтерв'ю BBC.

За словами глави уряду Британії, президент США Джо Байден розповів західним лідерам про припущення розвідки, що російські війська планують не просто увійти в Україну зі сходу, через Донбас, а й з боку Білорусі та напрямків навколо Києва.

«План, який ми бачимо, стосується того, що може стати найбільшою війною в Європі з 1945 року лише з точки зору масштабу», – зауважує Джонсон.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Він також наголосив, що люди повинні також враховувати потенційну загибель не лише українців, а й росіян.

Джонсон додав, що Британія введе ще більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж очікувалося раніше. За його словами, Британія та США зупинять російські компанії, які торгують фунтами і доларами, що дуже сильно вдарить по РФ.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен в черговий раз заявив, що Росія в «якнайближчий час» планує вторгнення в Україну.

Нещодавно Великобританія заявила, що їх розвідці відомий російський сценарій створення приводу для вторгнення в Україну. А глава НАТО Єнс Столтенберг 17 лютого заявив, що Альянс як і раніше бачить небезпеку з боку РФ для України - там побоюються, що РФ шукає привід для вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: