Слідом за Держдумою. Ватажки самопроголошених «Л/ДНР» просять Путіна визнати «республіки»

Читать на русском
Ватажки ЛНР та ДНР Пасічник та Пушилін просять президента РФ Путіна визнати незалежність цих двох республік на Донбасі.
ФОТО: VK.COM/PUSHILINDENIS

Лідер так званої Донецької народної республіки Денис Пушилін та голова самопроголошеної Луганської народної республіки Леонід Пасічник закликали президента Росії Володимира Путіна визнати незалежність «Л/ДНР».

З такими зверненнями вони виступили у понеділок, 21 лютого, пише російський Інтерфакс.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Пушилін та Пасічник попросили Кремль «розглянути можливість укласти з їхніми регіонами договори про дружбу та співпрацю, включаючи взаємодію в оборонній сфері».

Нагадаємо, 15 лютого Держдума ухвалила постанову про негайне направлення президенту РФ звернення парламентаріїв про необхідність визнання самопроголошених ДНР і ЛНР.

Пізніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін взяв до уваги звернення Держдуми про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі. Проте таке визнання, на думку Кремля, не корелює із мінськими домовленостями.

18 лютого Пушилін оголосив про «евакуацію» населення з «ДНР» до Росії. Слідом за ним про евакуацію заявили й луганські сепаратисти.

Пізніше стало відомо, що «термінові» відеозвернення «ватажків» ОРДЛО – Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника – були записані ще до початку загострення ситуації на Донбасі – 16 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: