«Термінові» звернення ватажків ОРДЛО були записані ще два дні тому

Читать на русском
Ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник, який 18 лютого начебто виступив з терміновим зверненням до жителів ОРЛО про евакуацію, насправді записав це відео два дні тому.
Українська правда

Ватажок «ЛНР» Леонід Пасічник, який 18 лютого начебто виступив з терміновим зверненням до жителів ОРЛО про «евакуацію», насправді записав це відео ще два дні тому.

Цей факт виявив активіст Сергій Стерненко.

«Згідно із метаданими відео про «евакуацію» з очільником окупаційної адміністрації РФ на окупованій частині Луганщини Пасічником, його було записано щонайменше за дві доби до публікації, 16.02.2022. Тобто ще до того, як за версією РФ 17.02 «Україна почала атаку», – написав він у Facebook.

Він наголошує, що це важливий доказ того, що і обстріли 17 лютого і примусове переміщення населення – заздалегідь запланована операція російських окупантів.

«Вони це підготували завчасно, до усіх подій», – впевнений активіст.

Він пояснив, що телеграм поширює файли разом із їхніми метаданими.

«При збереженні відео бажано зберігати прямо у файлову систему (не у галерею смартфона). Можете самі усе перевірити, поки вони не видалили», – резюмував Стерненко.

Нагадаємо, сьогодні у «ДНР» та «ЛНР» оголосили про масову евакуацію населення до Росії. Причиною назвали напружену ситуацію у регіоні.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі нічого не знають про евакуацію до РФ мешканців «ЛДНР».

А в Україні спростували будь-які плани щодо нападу чи диверсій військових ЗСУ на Донбасі.

Цього тижня Держдума РФ направила звернення до Путіна із закликом визнати самопроголошені ДНР та ЛНР. Однак у Кремлі заявили, що таке визнання не корелює із Мінськими угодами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: