«Підвищуються ставки»: Зеленський висловився щодо ініціативи визнання «Л/ДНР» у Росії

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський припустив, навіщо у Росії заговорили про визнання самопроголошених ЛДНР на Донбасі.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський припустив, навіщо в Росії заговорили про визнання самопроголошених ЛДНР на Донбасі.

Свою думку він озвучив в інтерв'ю РБК-Україна.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

За словами Зеленського, президент РФ Володимир Путін може визнати так звані Донецьку та Луганську «народні республіки». Таким чином Росія підвищує ставки.

«Так, я вважаю, що підвищуються ставки. Росія висуває партнерам умови щодо України та НАТО. А ті якось із ним ведуть переговори, сподіваюся, обстоюючи наші інтереси. Думаю, люди підвищують ставки. Але визнання т.зв. «ЛДНР» - це односторонній вихід із «Мінська», - зазначив глава держави.

За словами президента України, у такому кроці Росії немає новаторства.

«Це дуже схоже на Придністров'я. У цьому я не побачив від РФ жодного новаторського ходу. Або вони підвищують ставки, або хочуть вже закрити цей кейс, мовляв, не вийшло, буває», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, 15 лютого Держдума ухвалила постанову про негайне направлення президенту РФ звернення парламентаріїв про необхідність визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР».

Пізніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що президент Росії Володимир Путін взяв до уваги звернення Держдуми про визнання так званих «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі. Проте таке визнання, на думку Кремля, не корелює із мінськими домовленостями.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що можливе визнання «ДНР» та «ЛНР» із російського боку стане політичною катастрофою. Президент Франції Емманюель Макрон також закликав Путіна не визнавати ЛДНР.

У Держдепі США заявили, що визнання Росією так Л/ДНР Донбасі стане грубим порушенням міжнародного права.

Олександр Лукашенко заявив, що готовий визначти ЛДНР разом з Москвою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: