Зеленський та Макрон провели термінові телефонні переговори

Читать на русском
Сторони обговорили загострення на Донбасі та шляхи для негайного врегулювання ситуації на лінії розмежування
Володимир Зеленськийtwitter.com

Президент України Володимир Зеленський провів термінові телефонні переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном з приводу загострення на Донбасі.

Про це Зеленський повідомив увечері 19 лютого у своєму Twitter.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

«Провів термінову розмову з президентом Еммануелем Макроном. Поінформував про загострення на фронті, наші втрати, обстріли українських політиків та міжнародних журналістів. Обговорили необхідність і можливі шляхи негайної деескалації та політико-дипломатичного врегулювання» - написав він.

Нагадаємо, що на Донбасі з 17 лютого спостерігається Жорстке загострення обстановки. Бойовики постійно обстрілюють українські позиції та населені пункти під контролем Києва. Був обстріляний дитячий садок, 18 лютого отримали поранення двоє рятувальників ДСНС, 19 лютого загинули двоє військових ЗСУ, четверо отримали поранення. Бойовики також обстріляли місто Щастя, крім того, вони ведуть вогонь по власних позиціях, з метою створити картинку для пропаганди РФ.

На тлі загострення бойовики закотили істерику про нібито підготовлюваний «український наступ», під цим приводом почали примусове вивезення населення в Росію і оголосили загальну мобілізацію. Україна заперечує плани наступу на Донбас.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: