Росія веде підготовку терактів на Донбасі, щоб звинуватити в них Україну – Залужний

Читать на русском
Бойовики планують мінувати мости та шляхи, якими йде інспірований окупаційною адміністрацією примусове вивезення жителів ОРДЛО в Росію
Ілюстративне фотоvchasnoua.com

Російські окупанти силами військових і співробітників спецслужб почали підготовку до вчинення терористичних актів на Донбасі. Планується звинуватити в них Україну, після чого ввести на територію ОРДЛО так звані «миротворчі сили».

Про це повідомив головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний в офіційній заяві.

«На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російські кадрові військові та спецслужби готують теракти, жертвами яких повинні стати мирні жителі. Ворог прагне використовувати це як привід для звинувачення України та введення регулярних підрозділів Збройних сил РФ під виглядом «миротворців» - заявив він.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

Залужний зазначив, що - бойовики планують мінувати мости та шляхи, якими йде інспірований окупаційною адміністрацією примусове вивезення жителів ОРДЛО в Росію. Також терористи хочуть мінувати окремі автомобілі, житлові будинки, громадські та інфраструктурні об'єкти. Звинуватити в терактах планується Україну.

«Під особливою небезпекою знаходяться автобуси та поїзди з дітьми-сиротами та літніми людьми, яких вивозять за відомими та запланованими ними графіками та маршрутами... Вкотре наголошуємо, що Україна не планує жодних наступальних дій на Донбасі. За останні дні загострення з боку противника не було жодної жертви ні серед мирного населення, ні серед військових найманців. Противник використовує примусове вивезення мирного населення, насамперед жінок і дітей, для реалізації своїх кривавих провокацій. Оприлюднюючи злочинні наміри агресора, ми намагаємося зламати ці сценарії. Адже наше головне завдання - зберегти життя співгромадян по обидва боки лінії зіткнення» - резюмував Залужний.

Нагадаємо, що на Донбасі з 17 лютого спостерігається жорстке загострення обстановки. Бойовики постійно обстрілюють українські позиції та населені пункти під контролем Києва. Був обстріляний дитячий садок, 18 лютого отримали поранення двоє рятувальників ДСНС, 19 лютого загинули двоє військових ЗСУ, четверо отримали поранення. Бойовики також обстріляли місто Щастя, крім того, вони ведуть вогонь по власних позиціях, з метою створити картинку для пропаганди РФ.

На тлі загострення бойовики закотили істерику про нібито підготовлюваний «український наступ», під цим приводом почали примусове вивезення населення в Росію і оголосили загальну мобілізацію. Україна .

У ГУР МО вже попередили, що бойовики продовжують пошук приводів для звинувачень України в протиправних діях в Донбасі для обґрунтування ескалації збройної агресії. Терористами заплановано низку терактів на важливих об'єктах на території ОРДЛО.

У Росії заявили, що вночі 19 лютого на території Ростовської області розірвався снаряд. Вибух нібито стався за кілометр від кордону з Україною. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував і назвав дезінформацією повідомлення про нібито попаданні українських снарядів на територію Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: