У «ДНР» та «ЛНР» сепаратисти оголосили загальну мобілізацію

Читать на русском
Ватажок сепаратистів ДНР Денис Пушилін та ватажок ЛНР Леонід Пасічник 19 лютого оголосили про загальну мобілізацію на території окремих районів Донецької та Луганської області.
ФОТО: VK.COM/PUSHILINDENIS

«Ватажок» самопроголошеної «ДНР» Денис Пушилін та «ватажок» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник у суботу, 19 лютого, оголосили про загальну мобілізацію на території окремих районів Донецької та Луганськ (ОРДЛО).

Про це повідомляється на проросійському сайті Пушиліна.

Росія виділила п'ять мільярдів рублів для «евакуйованих» з ОРДЛОЗа вечір та ніч в область через кордон провезли 1157 осіб, примусово евакуйованих терористами, серед яких 353 дитини

«Здійснити заклик громадян, які перебувають у запасі, та постачання техніки для забезпечення потреб «Збройних Сил Донецької Народної Республіки», інших військових формувань та органів у обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву», - йдеться у його указі.

Рішення про мобілізацію затвердила так звана «народна рада», яка зібралася вранці 19 лютого.

При цьому «уряду» доручається організувати переведення економіки «ДНР» на роботу в умовах воєнного часу та забезпечити фінансування заходів щодо мобілізації.

Слідом за Пушиліним «ватажок» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник видав такий самий указ про загальну мобілізацію в ОРЛО.

Нагадаємо, напередодні Пушилін оголосив про «евакуацію» населення з «ДНР» до Росії. Слідом за ним про евакуацію заявили й луганські сепаратисти.

Пізніше стало відомо, що термінові відеозвернення «главарів» ОРДЛО – Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника – були записані ще до початку загострення ситуації на Донбасі – 16 лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: