У РФ озвучили кількість «біженців» з ОРДЛО

Читать на русском
Російські ЗМІ заявляють про те, що кордон РФ станом на ранок 19 лютого перетнули понад 10 тисяч евакуйованих із ДНР та ЛНР.
facebook.com/denisovaombudsman

Російські ЗМІ заявляють про те, що кордон РФ з вечора вчорашнього дня і станом на ранок 19 лютого перетнули понад 10 тисяч «евакуйованих» із «ДНР» та «ЛНР».

Дані наводить російський Інтерфакс із посиланням на поінформоване джерело.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Як пише видання, така цифра відома станом на 10 ранку за московським часом.

Нагадаємо, напередодні «ватажок» так званої ДНР Денис Пушилін оголосив про «евакуацію» населення з «ДНР» до Росії. Слідом за ним про евакуацію заявили й луганські сепаратисти.

Пізніше стало відомо, що термінові відеозвернення «ватажків» ОРДЛО – Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника – були записані ще до початку загострення ситуації на Донбасі – 16 лютого.

Насамперед «евакуюють» жінок, дітей та літніх людей. За даними сепаратистських ЗМІ, «МНС ДНР» має намір вивезти до 700 тис. осіб.

«Біженців» з Донбасу приймає Ростовська область. Вона вже отримала п'ять мільярдів рублів (близько 1,75 млрд грн) для виплат мешканцям ОРДЛО, яких примусово «евакуювали» з території тимчасово окупованих районів Донбасу. У РФ готові виплатити по 10 тис. руб. кожному.

Ростовська область запровадила режим НС через зростання «напливу біженців» із Донбасу.

А сьогодні у «ДНР» та «ЛНР» сепаратисти оголосили загальну мобілізацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: