В Україні можуть збільшити максимальний вік для служби в територіальній обороні

Читать на русском
В Україні багато бажаючих потрапити в Сили територіальної оборони, проте дуже багато людей, хто не проходить за віком
Ілюстративне фотоinforesist.org

В Україні можуть підняти граничний вік резервістів для служби в Силах територіальної оборони, щоб збільшити кількість людей, які можуть в них вступити.

Про це розповів заступник командувача Силами територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами Собко, в Україні багато бажаючих потрапити в сили територіальної оборони, проте дуже багато хто не проходить за віком. Тому планується розглянути питання з підняттям «стелі» максимального віку резервістів СТО.

Сили територіальної оборони: чим займатимуться і як туди потрапитиВ Україні формують Сили територіальної оборони. Вони виконуватимуть завдання поза зоною бойових дій, записатися можуть практично всі.

«Можливо, будемо пропонувати збільшити трішечки вік, від 60 – до 65 або до 70» - сказав він.

Нагадаємо, що в рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю. А чисельність Сил територіальної оборони мають намір збільшити до 2 млн осіб.

Також незабаром бійців підрозділів територіальної оборони України зможуть перекидати з одного регіону в інший в рамках ротації. А ще планується незабаром переглянути вимоги для вступу в територіальну оборону. Зокрема, це буде зроблено потім, щоб охопити більше категорій населення України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: