Територіальну оборону планують озброїти зарубіжними протитанковими комплексами

Читать на русском
У штабі Сил територіальної оборони запевнили, що ніхто не буде йти з автоматами на танки, якщо все-таки почнеться війна з Росією
Сергій Собкоradiosvoboda.org

Підрозділи військ територіальної оборони України можуть отримати на озброєння зарубіжні протитанкові комплекси. Йдеться про передачу Силам тероборони американських і британських ПТРК Javelin і NLAW.

Про це заявив заступник командувача Силами територіальної оборони ЗСУ Сергій Собко в інтерв'ю Радіо Свобода.

Сили територіальної оборони: чим займатимуться і як туди потрапитиВ Україні формують Сили територіальної оборони. Вони виконуватимуть завдання поза зоною бойових дій, записатися можуть практично всі.

«У прикордонних областях будуть протитанкові засоби. Нам буде чим зустрічати противника. Це питання тільки часу. Робота над цим триває. І я не виключаю, що буде озброєння, яке вже зараз надходить в сухопутні війська. Мова йде про США та про Великобританію, а також NLAW. Ті кошти, які ми отримуємо від наших країн-партнерів» - розповів він.

Собко додав, що дуже сподівається, що такі ж протитанкові комплекси з'являться на озброєнні Сил тероборони, особливо в прикордонних областях. З автоматами на танки ніхто йти не буде.

Нагадаємо, 27 січня парламент вніс зміни до законодавства щодо національного опору і дозволив добровольчим формуванням територіальних громад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

В рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю. А чисельність Сил територіальної оборони мають намір збільшити до 2 млн осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: