До кінця лютого 2022 року сили територіальної оборони укомплектують на 70% – командувач

Читать на русском
Кожен батальйон і бригада територіальної оборони матимуть ту кількість військових, яка необхідна для швидкого розгортання до повного штату воєнного часу
Ілюстративне фотоСкриншот

Сили територіальної оборони України у мирний час складатимуться з 10 тисяч військовослужбовців. До кінця лютого 2022 року штат тероборони буде укомплектований на 70%.

Про це розповів командувач Силами територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін в ефірі 24 канали.

«Щеплення» від добробатів: що змінить новий закон про тероборонуНайближчим часом в Україні з’явиться новий рід військ – територіальна оборона. Що означатиме поява сил тероборони для пересічних українців – розбирався політолог Олександр Радчук.

«Загальна чисельність сил територіальної оборони, визначених відповідно до Закону «Про основи національного опору», становитиме 10 тисяч військовослужбовців. Це військовослужбовці, які будуть проходити службу в штаті мирного часу» - розповів він.

Кожен батальйон і бригада територіальної оборони матимуть ту кількість військових, яка необхідна для швидкого розгортання до повного штату воєнного часу. До них буде приписаний багатотисячний резерв, який потрібно буде забезпечити озброєнням, спорядженням і підготувати до виконання бойових завдань.

У Тероборони пояснили, що робитимуть в разі загрози Росії24 Канал

Раніше в ГУР МО розповіли, що основу тероборони складуть українці, які пройшли військову службу в ЗСУ, службу в інших військових формуваннях і правоохоронних органах.

Нагадаємо, 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон «Про основи національного опору».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: