У Міноборони розкритикували створення штабу територіальної оборони в Києві

Читать на русском
У міністерстві нагадали, що сили територіальної оборони - складова частина Збройних сил України й керує ними Головнокомандувач ЗСУ через Командувача СТО, а не місцева влада
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Міністерстві оборони заявили, що Київ не міг створювати штаб територіальної оборони, оскільки за законами голови місцевих громад не очолюють формування Сил територіальної оборони (СТО).

Про це говориться у заяві пресслужби Міністерства.

«Міністерство оборони України звертає увагу органів місцевого самоврядування на необхідність діяти в межах своєї компетенції та не допускати неузгоджених кроків і заяв, що йдуть всупереч положенням Закону України «Про засади національного опору», які можуть ввести громадян в оману і нашкодити інтересам оборони держави... Будь-які структури, створені посадовими особами органів місцевого самоврядування, не входять до складу Сил територіальної оборони ЗСУ. Місцеві державні адміністрації беруть участь, а не створюють самостійно штаби територіальної оборони» - сказано в повідомленні.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

У міністерстві нагадали, що сили територіальної оборони - складова частина Збройних сил України. Керує СТО безпосередньо Головнокомандувач ЗСУ через Командувача СТО, а не місцева влада. А міністр оборони Олексій Резніков закликав утриматися від політизації процесу створення підрозділів СТО і піару на них.

«Звертаюся до всіх керівників органів місцевого самоврядування та інших обраних осіб. Я закликаю вас утриматися від дій і висловлювань, які політизують справу організації територіальної оборони... Тут не місце піару і посмикування. Ми всі разом повинні працювати заради інтересів України, кожен — в межах своїх повноважень. Зміцнювати обороноздатність, а не шкодити їй, розбалансуючи процес. Є чітка вертикаль Сил територіальної оборони. Її формують військові. Керівники громад не очолюють формування сил територіальної оборони та повинні діяти в межах своїх компетенцій» - сказав він.

Нагадаємо, 27 грудня стало відомо, що мер Києва Віталій Кличко створює в столиці штаб територіальної оборони. Столична система тероборони має бути розгорнута найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: