Монастирський анонсував зміну умов вступу до територіальної оборони

Читать на русском
Серед категорій, для яких будуть скориговані вимоги до вступу в сили тероборони - ветерани АТО та ООС, які отримали інвалідність
Денис Монастирський112 Україна

В Україні планується незабаром переглянути вимоги для вступу до територіальної оборони. Зокрема, це буде зроблено потім, щоб охопити більше категорій населення України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі програми «Свобода слова».

Сили територіальної оборони: чим займатимуться і як туди потрапитиВ Україні формують Сили територіальної оборони. Вони виконуватимуть завдання поза зоною бойових дій, записатися можуть практично всі.

«З моєї точки зору, Територіальна оборона повинна стати справою кожного. Ми навіть говорили з Міністром оборони про те, що потрібно переглянути кваліфікаційні вимоги для вступу до територіальної оборони. Я знаю, що це планується зробити, тому що саме це і повинно стати об'єднанням сил, які хотіли б взяти участь в обороні свого населеного пункту, області та держави в цілому» - сказав він.

Серед категорій, для яких будуть скориговані вимоги до вступу в сили терроборони - ветерани АТО та ООС, які отримали інвалідність в ході виконання свого військового обов'язку.

«Щобільше, я думаю, що такі люди повинні стати основою територіальної оборони» - заявив міністр.

Нагадаємо, 27 січня парламент вніс зміни до законодавства щодо національного опору і дозволила добровольчим формуванням територіальних громад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

В рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю. А численність Сил територіальної оборони мають намір збільшити до 2 млн осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: