В Україні сформують понад 150 батальйонів тероборони – Резніков

Читать на русском
У Міноборони розповіли про розгортання системи територіальної оборони. Воно пройде у три етапи.
Олексій Резніковhromadske.ua

У рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, передає пресслужба Міноборони у вівторок, 18 січня.

«Щеплення» від добробатів: що змінить новий закон про тероборонуНайближчим часом в Україні з’явиться новий рід військ – територіальна оборона. Що означатиме поява сил тероборони для пересічних українців – розбирався політолог Олександр Радчук.

«У складі Сил ТрО ЗСУ триває формування 25 бригад (один регіон – одна бригада), які об'єднуватимуть понад 150 батальйонів (один батальйон на район). Постійна чисельність Сил ТрО у мирний час становитиме 10 тис. військовослужбовців. За штатом особливого періоду підрозділи Сил ТрО налічуватимуть понад 130 тис. осіб, для чого буде сформовано відповідний резерв», - йдеться у повідомленні.

За словами Резнікова, розгортання системи ТрО відбуватиметься у три етапи.

«Сили ТрО – це окремий рід сил у складі ЗСУ. На першому етапі бригади та батальйони Сил ТрО розгортатимуться за штатом мирного часу. Це відбувається прямо зараз. У кожному батальйоні формується скелет із військовослужбовців ЗСУ. Їхнім завданням є командування, навчання та погодження цивільних осіб, які укладуть контракт про службу в резерві ТРО та захищатимуть територію, де проживають», - заявив міністр.

Він зазначив, що за рахунок цих резервістів ТрО кожен батальйон налічуватиме до 600 осіб.

«Формування резерву ТрО за штатами особливого періоду – другий етап після того, як у батальйонах та бригадах буде створено організаційно-управлінське ядро ​​з військовослужбовців та забезпечено відповідні умови. За тими, хто укласти контракт і служитиме в резерві ТрО, буде закріплено зброю. Воно видаватиметься на час навчань або у разі виникнення певних ситуацій», - підсумував Резніков.

Станом на 17 січня визначено вже 86% місць дислокації підрозділів ТРО по всій Україні.

Нагадаємо, у ГУР МО раніше розповідали, хто увійде до підрозділів тероборони.

У грудні під Харковом відбулися масштабні навчання за участю резервістів тероборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: