У МВС анонсували можливість ротації бійців територіальної оборони між регіонами

Читать на русском
Україна - доволі велика країна, тому територіальній обороні потрібні резерви та можливості посилення
Антон Геращенкоkievvlast.com.ua

Незабаром бійців підрозділів територіальної оборони України зможуть перекидати з одного регіону в інший в рамках ротації. Це дозволяють зміни в законі Про Національний опір.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі Громадського радіо.

«У законі було зазначено, що якщо людина, наприклад, у територіальній обороні Херсона, то її не можна перекидати в інші області. А 15 лютого були прийняті дуже важливі зміни, що тероборону, як і Збройні сили можна використовувати на всій території країни. Тобто загін добровольчий з Одещини можна перекидати на Харківщину або з Харківщини на Одещину, якщо це потрібно» - сказав він.

Сили територіальної оборони: чим займатимуться і як туди потрапитиВ Україні формують Сили територіальної оборони. Вони виконуватимуть завдання поза зоною бойових дій, записатися можуть практично всі.

Геращенко оцінює це рішення, як правильне і необхідне. Україна - доволі велика країна, тому територіальній обороні потрібні резерви та можливості посилення. Таким посиленням можуть стати загони тероборони з інших регіонів.

Нагадаємо, 27 січня парламент вніс зміни до законодавства щодо національного опору і дозволив добровольчим формуванням територіальних громад використовувати, крім мисливської, ще й табельну стрілецьку зброю.

В рамках розгортання системи територіальної оборони в Україні буде створено понад 150 батальйонів. За кожним бійцем-резервістом буде закріплено зброю. А чисельність Сил територіальної оборони мають намір .

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: