Спостерігачі СММ ОБСЄ масово йдуть у відпустку, щоб втекти з Донбасу –ЗМІ

Читать на русском
Співробітники з Росії та країн СНД, яким не дають відпустки та не евакуюють, зараз фактично склали ядро СММ, що викликає серйозну стурбованість
Ілюстративне фотоradiosvoboda.org

Співробітникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні дозволили брати позачергові відпустки через загострення на Донбасі. Багато співробітників СММ ОБСЄ скористалися цією можливістю.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на лист ОБСЄ на адресу співробітників.

Загострення ситуації на Донбасі: що сталося і чого може домагатися РосіяСитуація на Донеччині 17 лютого різко загострилася. Чому це сталося, про що раніше говорили сепаратисти та Кремль, і чого може добиватися Росія – у матеріалі.

Так, відомо, що близько 60% спостерігачів із західних країн і близько 40% українських співробітників скористалися пропозицією керівництва СММ і вибили собі позачергову відпустку. Практично всі спостерігачі з іноземним громадянством отримали від своїх дипломатичних установ застереження на евакуацію. Виняток склали співробітники з Росії та країн СНД - які зараз фактично склали ядро СММ (їх залишилося понад 90 осіб), що викликає серйозну стурбованість.

У самій СММ журналістам не підтвердили цю інформацію - але й не спростували її.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 18 лютого, у Відні пройшло спеціальне засідання ОБСЄ за запитом України щодо військової активності Росії.

Крім цього, Україна звернулася до двох країн, які беруть участь у процесі врегулювання конфлікту на Донбасі, Франції та Німеччини, з проханням посилити Спеціальну Моніторингову Місію ОБСЄ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: