Військового аташе України запросили на фінал російсько-білоруських навчань

Читать на русском
За словами міністра оборони Резнікова, Україна налагоджує комунікацію між генеральними штабами України та Білорусі.
фото: Politeka

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українського військового аташе в Білорусі запрошено на фінальний етап російсько-білоруських навчань «Союзна рішучість – 2022» 19 лютого.

Про це міністр повідомив під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

«Я казав вже багато разів і не втомлююсь повторюватись: Білорусь - це особлива країна для нас, білоруський народ дуже близький нам, жодної агресії стосовно Білорусі з боку України не може бути в принципі, за таке нас проклянуть нащадки, тому я виступаю за діалог і зміцнення довіри між оборонними відомствами», – сказав Резніков.

Згідно з його словами, Україна налагоджує комунікацію між Генеральними штабами України та Білорусі, а на рівні міністрів оборони двох країн досягнуті домовленості про запровадженнчя постійних каналів комунікації.

Година запитань до уряду та пенсії: онлайн-трансляція засідання РадиУ п'ятницю, 18 лютого, Верховна рада збереться на пленарне засідання. Воно почнеться з години запитань до уряду.

Напередодні, 14 лютого, Україна та Білорусь домовились про візити військових аташе на навчання «Заметіль» та «Союзна рішучість».

«Український аташе з питань оборони наступного ж дня після нашої розмови відвідав навчання у Білорусі. 16 лютого ми приймали на Рівненщині білоруського аташе з питань оборони, який спостерігав за нашими навчаннями», – розповів міністр.

Зазначимо, що 10 лютого у Білорусі почалися спільні російсько-білоруські військові навчання «Союзна рішучість», що триватимуть до 20 лютого.

Нагадаємо, що Резніков прокоментував ситуацію на Донбасі зазначивши, що сьогодні зранку обстріли відновилися.

Раніше він заявив, що загострення ситуації на Донбасі пов'язане із засіданням Ради безпеки ООН, яке присвячене Мінському процесу.

Окрім цього, Резніков сьогодні, 18 лютого, виступив за ухвалення закону, який регулюватиме обіг зброї та легалізує її.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: