В Криму перебуває 32 тисячі російських військових – Міноборони

Читать на русском
В окупованому Криму чисельність особового складу російських військових становить наразі 32 тисячі.
Укрінформ

В окупованому Криму чисельність особового складу російських військових становить наразі 32 тисячі.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі Суспільного Крим.

Вона зауважила, що з 2014 року до початку 2022 Росія значно посилила військову присутність і на самому півострові, і в акваторії Чорного моря.

«На території півострова на постійній основі створено міжвидове угруповання військ ЗС РФ, і чисельність особового складу на сьогодні нараховує близько 32 тисяч військовослужбовців», – заявила Маляр.

Анексія Криму: яких економічних збитків зазнала УкраїнаЕксперти оцінили загальні втрати України від окупації Криму в 135 млрд доларів. Детальніше – на інфографіці.

Також вона додала, що українська розвідка не може публікувати усю інформацію стосовно накопичування російських військ поблизу кордонів з Україною.

Маляр також розповіла, що наразі фіксується понад 100 тисяч військового особового складу російських військових у кримському напрямку вздовж кордонів з Україною.

«Якщо порівнювати з весною 2021 року, тоді фіксували 126 тисяч. Сьогодні плюс-мінус, приблизно так само. Станом на сьогодні, ми не фіксуємо створення цих ударних груп», –додала заступниця.

Нагадаємо, Україна не готувала, не готує і не планує готувати ніяких провокацій на території окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також на території анексованого Росією Криму. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: